Fremtidens krav til tjenester
Digitaliseringen av kommunale tjenester har gitt store fordeler, men den har også skapt utfordringer for grupper som sliter med å tilpasse seg den digitale hverdagen.
Det er mange kommuner, små som store, som strever med spørsmål om tilgjengelighet, effektiv ressursbruk og inkluderende tjenester i en tid med stadige trangere budsjetter. Det finnes ingen fasit, men med inspirasjon fra andre, lokale tilpasninger og et blikk for helhetlige løsninger kan vi alle bidra til å møte fremtidens krav til innbyggertjenester.
Vi ønsker å åpne denne diskusjonen for flere. Hvordan har din kommune håndtert utfordringene med å balansere digitale løsninger og fysisk tilgjengelighet? Har dere erfaringer eller løsninger som kan inspirere andre?
Send gjerne inn dine innspill og synspunkter til Forum for offentlig service. Sammen kan vi finne gode løsninger som sikrer at innbyggere i hele landet får tilgang til nødvendige og gode tjenester - i kanaler som er tilpasset hver enkelt.
Offentlig delingskultur
Når en virksomhet blir en del av Altinn-samarbeidet og tar i bruk ett av Altinn-produktene, kjøper de ikke bare tilgang til en fellesløsning: de blir en del av et større felleskap som er satt opp for å dele, samskape og lære av hverandre, skriver Andreas Gjertin Rafaelsen, avdelingsdirektør i Digitaliseringsdirektoratet.
Vi bygger ikke bare på åpen kildekode – vi deler også det vi lager som åpen kildekode. Dette gjør vi fordi vi mener at jo flere som tar i bruk en løsning, jo flere kan bidra. Og jo flere som bidrar, jo bedre er grunnlaget for å få til de beste løsningene, skriver han.
NAV har gått inn som en av eierne i Digital Norway, og de har samme tankegang: Delingskulturen ligger latent i organisasjonens teknologimiljø. Stikkord som åpenhet, samarbeid og læring på tvers trekkes frem som sentrale verdier.
Det som skapes i det offentlige er våre felles verdier, og det lønner seg for alle at det deles - både nasjonalt og internasjonalt.
Ellers byr vi på:
Ha en fortsatt fin arbeidsuke!
Vennlig hilsen